H U G H O   K R U I D E N M I X
 
HugHo Kruidenmix is ontstaan uit een samenwerking tussen 2 mensen die al vele jaren elk afzonderlijk actief zijn op de Nederlandse markt voor paarden.
Beide zijn van mening dat een paard/pony dichter bij de natuur staat dan de meeste wezens op aarde.
Een paard dat van oorsprong op een grote open vlakte heeft rondgelopen. En door de mens in een stal van 3 bij 3 is gezet, en dan tot overmaat van ramp gebruikt word als afvalemmer. Dat kan een paard gewoon niet bijbenen, in zijn evolutie. U weet allemaal dat een paard een bewegings dier is. Het al om bekende hapje stapje is er niet voor niets. Ook het gebruik van afval producten of dierlijke producten zijn voor het paard niet geschikt. Een paard eet in de natuur nog geen vlieg. Is echt een selectieve grazer.

Waarom zou u HugHo kruidenmix gaan voeren,en wat zijn de voordelen.

HugHo kruidenmix is zó samengesteld dat uw paard er maar weinig van nodig heeft. HugHo kruidenmix zorgt ervoor dat uw paard beter zijn ruwvoer benut, en zorgt er ook voor dat de darmwerking weer goed op gang komt en blijft. Een paard eet HugHo kruidenmix namelijk heel langzaam omdat de structuur grof is en kauwt hierdoor veel langer waardoor er veel meer speeksel geproduceerd wordt. Door dit speeksel wordt het maagzuur in toom gehouden. De vitaminen en mineralen zijn verkregen uit kruiden. Er zijn géén synthetische vitaminen toegevoegd.

De samenstelling van HugHo Kruidenmix
HugHo Kruidenmix bestaat uit zemelen, gerst, haver en kruiden.
Het voer is zo samengesteld dat er veel gepunte granen inzitten, waardoor het paard, door lang kauwen, veel speeksel aanmaakt. Ongemalen, hele granen fungeren daarnaast ook als natuurlijke tandenborstel.

Na lang selecteren is de juiste combinatie van kruiden tot stand gekomen.
De samenstelling wordt meerdere malen gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium en staat garant voor voldoende vitaminen en mineralen voor de dagelijkse behoefte van uw paard of pony.

Er zijn géén suikers zoals melasse of dextrose toegevoegd.
Deze suikers belasten het lichaam onnodig doordat het energie kost om de onnodige suikers weer af te voeren. Door geen gebruik te maken van toegevoegde suikers en ballastproducten, ontstaat een betere benutting van het voer. Daardoor is HugHo Kruidenmix uitermate geschikt voor paarden en pony's die schuren en of koliekgevoelig zijn.

Het productieproces is GMP erkend.